dinsdag 23 oktober 2012

AM Trendportefeuille: Het aandeel TMC

Gisteren werd  bekendgemaakt dat investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners €18,75 per aandeel biedt voor TMC. Het aandeel bevindt zich al geruime tijd, sinds begin juli, in de AM Trendportefeuille. Winstnemen of aanhouden is de vraag?

De topman Thijs Manders van TMC geeft het volgende aan: 'na 12 jaar ondernemen en 6 jaar beursnotering' een volgende fase in. 'Ik kijk erg uit naar de komende jaren waarin ik als aandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur direct bij de onderneming betrokken blijf'', aldus Manders'. Het bestuur zal dus meewerken.

Gilde doet zijn bod gestand bij aanmelding van minimaal 95 procent van het aandelenkapitaal en als zich geen materiƫle nadelige wijzigingen rond TMC voordoen, en ook is goedkeuring van de NMa nodig.

Wat is het oordeel van de markt? Het aandeel handelt +/- 2,5% onder het bod dus zij (ik vind de markt vrouwelijk) is positief. Aan de stijgende prijstrend lijkt vooralsnog een einde te zijn gekomen, tenzij er een biedingsstrijd losbarst natuurlijk, zou leuk zijn. Ik houd de aandelen nog in de AM Trendportefeuille.Tenzij er ergens een spaarrekening te vinden is die meer vergoedt dan 2,5% (zonder valutakoersrisico) de komende maanden. Mocht die rekening er wel zijn, stuur mij dan een mail waar ik die kan openen?